Bio

Bio

Idén att man kan skapa någonting på ett tomt papper är ju faktiskt rätt fantastiskt när man tänker efter. Det var den fascinationen som grep tag i mig i tidig ålder och mitt intresse för det kreativa lades som ett frö i huvudet och har grott ända sen dess, kanske t.o.m. från det att jag föddes år 1988. Jag växte upp i Grästorp men bestämde mig vid 22 års ålder att flytta till Göteborg och plugga konst på heltid på KV konstskola (2010-2012) efter min insikt att jobba som kock i restaurang, som det jag gick i gymnasiet för, inte var det jag faktiskt ville göra.


På konstskolan provade jag oljemåleri för första gången och blev förälskad i det och även i Göteborg där jag fortfarande bor i idag. På tal om idag så har jag också snöat in mig på grafisk design och jobbar till vardags som grafisk designer.


Mitt konstnärskap har hela tiden följt med dock, ibland mer, ibland mindre, men det är fortfarande det jag önskar att jag kunde ägna mest tid åt. Jag finner absolut glädje i att jobba digitalt men känslan man har med en pensel på en tom duk är något som få saker kan mäta sig med.
Realism och surrealism är där jag har figurerat i hittills i mitt måleri och just porträtt är något som ständigt tilltalar mig. Det jag jobbar helst med är olja, akryl och blyerts. Har haft utställningar i Grästorp, Trollhättan och senast på Gothia Towers i Göteborg våren 2021.

 

Just nu hänger några av mina alster på Rollin Bistros Backyard i Gamlestaden.